Dartsista on olemassa monenlaisia muunnoksia ja tässä tulee pari niistä vaikkapa ystävien illanviettoon tai kesämökille.

Hirsipuu

Hirsipuu on joukkuepeli, jossa yleensä kaksi joukkuetta pelaa vastakkain. Peliä voi tietysti heittää myös kaksittain. Molemmille joukkueille laaditaan alla olevan mallin mukainen taulukko, jossa keskustan lisäksi ovat sektorit 10-20, tripla ja tupla. Peliä voi lyhentää pelaamalla se kriketin sektoreilla 15 – 20.

Pelin ideana on osua jokaista numeroa, myös keskustaa, kolme kertaa.

Tämän jälkeen jokaisesta osumasta numeroon, joka itsellä on jo “kiinni” mutta vastustajalla ei, saa pisteitä normaaliin tapaan (esim. tripla 17 on 51 pistettä), kunnes myös vastusta on saanut kolme osumaa, jonka jälkeen ko. numero on pois pelistä. Peliä voi vaikeuttaa laskemalla yhdeksi osumaksi sektorissa kierros, jolla kaikki kolme tikkaa ovat samassa sektorissa. Tässä versiossa tripla- ja tuplaosumat lasketaan yhtenä osumana, muutoin ne lasketaan joko kolmena tai kahtena osumana.

Amerikkalainen kriketti

Amerikkalainen kriketti on toinen maassamme ( ja maailmassa ) pääsääntöisesti pelattavista kilpailupeleistä. Taulusta ovat käytössä vain numerot 15-20 ja lisäksi keskusta. Tarkoituksena on saada jokaiseen numeroon kolme osumaa eli saada täyteen. Tämän jälkeen jokaisesta osumasta numeroon, joka itsellä on jo täynnä mutta vastustajalla ei, saa pisteitä normaaliin tapaan (esim. tripla 17 on 51 pistettä). Peli päättyy, kun jompikumpi pelaajista saa kaikki numeronsa täyteen ja on lisäksi pistejohdossa. Peli on huomattavan vaikea ja edellyttää taktista ajattelukykyä. Parhaimmillaan kriketti on jännittävin mahdollinen peli, sillä tiukoissa väännöissä pelin voittajasta ei ole selvyyttä ennen vihon viimeistä tikkaa.

Myöskin isot triplat (juuri 15-20) saavat harjoitusta, kun tämän pelin ottaa kaverinsa kanssa päivittäiseen harjoituslistaan. Minimi on kahdeksan tikkaa: T20 – T19 – T18 – T17 – T16 – T15 – härkä – härkä. Amerikkalaisen kriketin lisäksi on myös tavallinen kriketti, jossa pitää osua jokaiseen numeroon sekä häränsilmään kolme kertaa. Tuplasektoriin osuminen lasketaan kahdeksi osumaksi ja tripla lasketaan kolmeksi osumaksi. Peli on siis melko samankaltainen kuin amerikkalainen kriketti.

Dartball

Dartball on baseball pelin kaltainen tikkapeli, jossa on samantyyppinen pelinhenki ja säännöt. Siinä käytetään timantin muotoista taulua, jossa on 1., 2. ja 3. pesät, ”Strike” sektori sekä ”Out”. Tikanheitto siis vastaa pesäpallon heittoa, sen voi heittää yläkautta, alakautta tai kummallakin, riippuen liigan säännöistä. Pelaaja on turvassa mikäli tikka osuu pesäsektoriin.

Yhdeksän erän jälkeen joukkue, jolla on eniten juoksuja voittaa. Tämä on niin samankaltainen baseball peliin nähden että tätä voisi jopa kutsua taskupesikseksi. Toinen saman tyyppinen on ”Baseball Darts” peli joka on muuten sama mutta sitä pelataan pyöreällä taululla ja siinä on eritavalla aseteltu sektorit ja lisätty safe hit, double play, stolen base ja foul alueet.